Friday, December 11, 2015



The Pavilion at Brookfield Place in New York City, has been called, ‘the connective tissue between transportation hubs in Lower Manhattan.  The intricately woven steel tube columns that reside in the building were the brain-child of the Kuger Ning’s team.

The project brings an intriguing and whimsical look to a typically structured environment – day or night.

The initial design concept placed the lights on the inside of the columns, but after being rejected by the maintenance company the team went back to find a solution to their concept dilemma.  A model was created and the solution became clear…put the lights around the columns.

The lights used for the project are energy-efficient metal halide lamps that offer a lighting load 58% lower than the ASHRAE requirements.  The project won an Award of Excellence from IESNYC.

1.       METROPOLIS magazine, November 2015